×

& PRIPOROČAMO &

1 Preglejte našo odlično ponudbo!
2 Izmerite površino/e prostora/ov.
3 Oddajte povpraševanje!

Za vsa vprašanja smo vam vedno na voljo na navedeni telefonski številki ali prek kontaktne forme. Hvala!

& V STIK Z NAMI &

Pon-pet; 8:00 - 16:00
Sob/Ned in prazniki zaprto

Polaganje dekorativnega kamna

Polaganje dekorativnega kamna je pravzaprav zelo preprosto saj modeli pritrjeni na mrežico tvorijo plošče s katerimi je delo enostavnejše in hitro. Kamnite plošče nato pritrdimo na tla ali steno z elastičnim lepilom, ki je namenjeno polaganju keramike. Priporočljivo je upoštevanje barvne strukture vašega izbranega kamna na steno ali tla z elastičnim lepilom za keramiko. Pri montaži je priporočljivo upoštevati barvo kamna, saj se beli kamen več ali manj lepi z belim lepilom, medtem ko se ostali tipi kamnov lepijo z sivimi lepili. Pri izboru seveda vpliva tudi okus in lokacija kjer se bodo nahajale kamnite obloge kakor tudi sovpadanje s prostorom.

PRIPRAVITE PODLAGO

Pred polaganjem dekorativnega kamna oziroma lepljenjem je potrebna zagotovitev čiste ter ravne podlage na katero bo pritrjen kamen. Podlaga naj ne odstopa. Dekorativni umetni kamen je primeren za montažo na različne površine kot so beton, grobi omet, siporeks, mavčne plošče, fini omet in podobno. Odsvetujemo pa montažo na les ali iverne plošče saj se lesni material preveč razteza, zato sčasoma povzroči vidne razmike oziroma razpoke med dekorativnimi paneli. Montaža se izvaja enostavno, saj večina vzorcev ne potrebuje fugiranja in se lepi na spoj, torej kamnito ploščo poleg kamnite plošče. Pomembno je, da je vsaka vrsta položena v ravni liniji, plošče pa se polagajo natančno ena ob drugi.

Samostojnost je vrlina posameznika, ki ga po svoje osrečuje in dopolnjuje. Vsak med nami si zaželi samostojno opraviti različna dela. Seveda brez strokovne pomoči je včasih to zelo težko in zamudno. Polaganje dekorativnega kamna ni zahtevno opravilo, pa vendar je pri tem le potrebno paziti na določene stvari. V našem podjetju smo vam pripravljeni svetovati tako pri nakupu kakor tudi pri polaganju dekorativnega umetnega kamna.

TOP